Știri locale pentru Timișoara
TIMIȘOARA ONLINE
Informații despre Timișoara și jud. Timis
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Linkuri utile:
Dorel Demea, primarul din Sanandrei : Judetul Timis
Mi 11 iun 2008 12:17:51 +0300


Dorel Demea, primarul din Sanandrei : Judetul Timis
Judetul Timis : "Sânandreiul va fi cea mai tare comună din județul Timiș"

Comuna Sânandrei din apropierea Timișoarei este una din localitățile în care scrutinul electoral programat în 1 iunie nu a tranșat complet lupta electorală. Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni, locuitorii celor trei localități care formează comuna - Sânandrei, Carani și Covaci - se vor îndrepta din nou spre urne. Cel care în primul tur a obținut cele mai multe voturi 1.388, față de 725 obținute de celălalt candidat ce a acees în turul II, este Dorel Demea, actualul primar al Sânandreiului. Demea ne-a vorbit despre realizările din mandatul 2004-2008, despre investitorii atrași în Sânandrei, dar și despre proiectele de viitor. Marea satisfacție a primarului Dorel Demea rămâne faptul că, în opinia sa, în urma investițiilor realizate, și după ce proiectele ce sunt în curs de derulare vor fi finalizate, "Sânandreiul va fi cea mai tare comună din județul Timiș" și "Forța de muncă va migra de la Timișoara la Sânandrei".
Ce-ați realizat până acum ca primar al Sânandreiului?
În mandatul 2004-2008, în Sânandrei am reușit să realizez mai multe lucruri. S-a introdus gazul metan în două localități: Sânandrei și Carani, unde investiția s-a ridicat la un milion de euro, am reabilitat rețeaua de alimentare cu apă în totalitate, unde am făcut investiții de 20 de miliarde. S-au făcut trei foraje noi și am schimbat 20 de kilometri de conductă de apă. S-a făcut un rezervor de o sută de metri cubi, care a rezolvat problema apei în totalitate. Astăzi, în Sânandrei, beneficiază de alimentarea cu apă toate locuințele din cele trei sate. Nu există casă la poarta căreia să nu fie trasă apa. Am reușit să reabilitez drumul comunal 39 -Carani-Calea Aradului- unde investiția s-a ridicat la 21 de miliarde. Acest lucru a permis ca acest drum comunal să fie folosit ca și centura Sânandreiului. Astăzi, circulația grea este deviată din Sânandrei. Am pietruit toate străzile din Sânandrei, urmând ca după introducerea canalizării să facem asfaltarea acestor străzi. S-a reabilitat iluminatul public - investiții de 3 miliarde. În Sânandrei, fiecare stâlp este iluminat cu becuri economice. Sânandreiul este printre cele mai luminate comune din Timiș. Am reușit să câștig, în urma unui proces, căminul din Carani, care a fost reabilitat anul trecut, căminul din Covaci a fost reabilitat sută la sută și căminul din Sânandrei a fost reabilitat în 2004, după venirea mea la primărie. Am reușit să răscumpăr fostul cămin al Sânandreiului - astăzi acest cămin va primi o destinație de grădiniță cu program prelungit. Am cumpărat fosta grădiniță de la fostul IAS Carani, care a fost amenajată și în viitoriul an, 2008-2009, va funcționa în regim de grădiniță cu program prelungit. S-au făcut investiții majore în școlile de pe teritoriul Sânandreiului.
Investitori?
Am extins și intravilanul localității Sânandrei cu 1.200 de hectare printr-un PUZ director și am înființat două parcuri industriale pe o suprafață de 400 de hectare. Ceea ce se vede în Sânandrei stânga-dreapta sunt două parcuri industriale. Se construiește acolo. Am reușit ca în mandatul meu să aducem pe teritoriul comunei Sânandrei Societatea de Întreținere și Reparații Drumuri, care a venit cu 700 de angajați. În mandatul 2004-2008, pe teritoriul Sânandreiului s-au înființat aproximativ 2.000 de locuri de muncă. Astăzi, în Sânandrei lucrează peste 3.500 de angajați, ceea ce la o populație de 5.000 de locuitori este foarte mult. Aceste două parcuri se vor termina în aproximativ doi ani de zile și vor mai face disponibile încă două mii de locuri de muncă. Astfel, forța de muncă va migra de la Timișoara către Sânandrei. Aceasta este o mare realizare a Sânandreiului. Urbanizarea și utilitățile au produs creșterea prețului terenului de 20 de ori. În 2004, un metru pătrat era 3 euro, astăzi a ajuns la 60-70 de euro. Cea mai mare realizare a mea în mandatul 2004-2008 este proiectul de canalizare și parteneriatul public-privat pe care l-am făcut pentru rețeaua de apă și canal - acesta ne-a permis să începem canalizarea. Investiția este de 11,2 milioane de euro și au și început lucrările, acum o săptămână.
Planuri pentru viitorul mandat?
Finalizarea canalizării, care va ridica Sânandreiul. Sânandreiul va fi cea mai tare comună din județul Timiș. Drumul comunal care leagă Sânandreiul de fostul IAS Sânandrei - kilometrul 13. Drum la care s-a început pietruirea, urmând ca până la toamnă să fie asfaltat. Va fi și prima stradă asfaltată din Sânandrei. După ce vom termina canalizarea, urmează să ne apucăm să asfaltăm toate străzile Sânandreiului. Vom finaliza proiectul Centrul civic. Primul obiectiv a fost finalizarea parcului din Sânandrei, care l-am inaugurat acum trei săptămâni. Este un parc modern, de care beneficiază toți locuitorii comunei. Vom face o școală nouă în Carani, vom reabilita în totalitate școala și grădinița din Covaci. În următorul mandat, în Sânandrei vor fi 10.000 de locuri de muncă. Mare parte din această forță de muncă va fi adusă din Timișoara. Ne gândim la aceste două parcuri industriale și la aducerea unor investitori foarte mari în Sânandrei. Cel mai mare investitor din Europa, despre care vom vorbi la momentul respectiv.


Cum decurge lupta electorală în preajma turului II?
Este o luptă deosebit de murdară din partea contracandidaților mei. Eu am făcut o campanie la lumina zilei, fără atacuri la persoană, fără jigniri. Din partea celorlalți contracandidați s-a făcut o campanie noaptea, cu hârtii aruncate fără să fie semnate, cu jigniri, cu tot felul de atacuri murdare la adresa mea, a familiei mele, precum și a consilierilor și a investitorilor. Ceea ce mă deranjează cel mai mult este atacul care se face la adresa investitorilor în Sânandrei. Sigur că este greu să se lupte cu mine, pentru că eu am realizări în acest mandat cât nu s-au făcut în 50 de ani în Sânandrei. Electoratul a ales și a știut să voteze faptele, și nu vorbele. Diferența dintre mine și celălalt candidat este foarte mare. Eu mă bazez pe buna credință și pe toți oamenii care știu să facă diferența dintre vorbe și fapte, dintre minciună și adevăr, dintre zi și noapte. Mă refer la noapte pentru că toată campania lor a fost făcută noaptea, prin aruncare de tot felul de manifeste. Eu nu am jignit pe nimeni. Mai grav este că se fac atacuri la investițiile din Sânandrei, care se fac și care urmează să se facă. Ceea ce pune un mare semn de întrebare - dacă acești investitori vor mai veni la Sânandrei sau vor ocoli localitatea. Eu nu cred că un candidat care atacă investitorii și aduce acuze oamenilor care fac investiții, dorește binele Sânandreiului. Ar fi foarte grav pentru Sânandrei ca acești investitori să se sature de atacuri și să ocolească localitatea noastră. Dacă un mare investitor ar veni în Sânandrei și ar condiționa venirea sa aici de prezența sau absența mea… dacă ar pune condiția: "vin, dar să nu fie Demea primar", eu mi-aș da demisia imediat. Nu pot să pun interesele meschine ale unor indivizi în fața intereselor comunității.


Sursa : Ziua de Vest


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Dorel Demea, primarul din Sanandrei : Judetul Timis
Curs valutar:Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.timison.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti