Știri locale pentru Timișoara
TIMIȘOARA ONLINE
Informații despre Timișoara și jud. Timis
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Linkuri utile:
Caritas Ciacova inaugureaza noul centru de tratament pentru saraci
Mi 09 apr 2008 15:09:24 +0300


Caritas Ciacova : Judetul Timis
"Dăruirea medicilor voluntari dovedește clar că în România nu a murit dragostea frățească, chiar și importată" ...

"Dăruirea medicilor voluntari dovedește clar că în România nu a murit dragostea frățească, chiar și importată", a precizat preotul Gheorghe Kobor, directorul Caritas Ciacova.
Caritas Ciacova va inaugura, sâmbătă, la ora 11, noul centru de tratament din comună, realizat cu sprijin german. Preotul Gheorghe Kobor a precizat că imaginea sănătății publice din Ciacova, în anul 2001, a trezit dorința și curajul a trei oameni inimoși din Neuss și Oberhausen/Dusseldorf, Germania, de a schimba ceva spre binele oamenilor din Ciacova și din zonă: prof. dr. Peter Czygan și dr. Ellen Czygan, directorul spitalului Hans Rosenkranz. Astfel, împreună cu Caritas Ciacova au înființat Fundația "Sf. Elena" în 12 aprilie 2001, cu scopul de a realiza un centru de tratament medical dedicat prioritar nevoiașilor din zonă. În acest scop, fundația a solicitat de la Primăria Ciacova, în concesiune, clădirea, care atunci ca și actualmente stă nefolosită și nepăzită. Răspunsul a fost negativ din partea consilierilor locali, a căror îndatorire ar fi sprijinirea binelui tuturor cetățenilor din Ciacova. Clădirea solidă de atunci este ruinată și devastată în continuare. Decepționată, dar nu și descurajată - fundația a cumpărat, în anul 2004, două case nelocuite și a ridicat Centrul de Sănătate "Sf.Elena" cu cabinete de: pediatrie, oftalmologie, stomatologie, ORL, interne, cardiologie, ginecologie. "Dorința de a ajuta pe cei bolnavi a învins indiferența și invidia - dăruirea medicilor voluntari dovedește clar că în România nu a murit dragostea frățească, chiar și importată", a precizat preotul Gheorghe Kobor.


Sursa : Ziua de Vest : Judetul Timis


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Ciacova : Judetul Timis
Curs valutar:Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.timison.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti