Știri locale pentru Timișoara
TIMIȘOARA ONLINE
Informații despre Timișoara și jud. Timis
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Linkuri utile:
100 de timiseni isi baga in vena : Stiri Timis
Jo 26 iun 2008 12:45:11 +0300


100 de timiseni isi baga in vena : Stiri Timis
Stiri Timis : "La pușcărie mă duc mamă, sunt dependent de heroină…”, spune un vers al unei formații hip-hop.

Poker cu mesaj antidrog

"La pușcărie mă duc mamă, sunt dependent de heroină…”, spune un vers al unei formații hip-hop. Consumatorii de droguri sunt prezenți printre noi, iar județul Timiș are, din cifre neoficiale, o sută de consumatori de astfel de substanțe injectabile. Un număr destul de mare, dacă ținem cont de gradul de civilizație al județului, dar un număr care se încearcă a fi combătut de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș.

6,1 la sută din tinerii timișoreni au avut contact cu drogul în 2006

Drogurile sunt prezente în Timiș și Timișoara, iar liceenii și studenții știu de existența lor. Conform unei statistici realizate pe parcursul anului 2006, 6,1 la sută din tinerii din liceele timișorene au avut contact cel puțin o dată cu drogurile. În aceste zile se elaborează un studiu și în ceea ce privește anul 2007. Tinerii au avut contact cu droguri de genul hașișului, marijuanei și ecstasy. “În momentul de față, avem 15 persoane în asistență. Un număr foarte mare de consumatori ni se adresează nouă”, a spus comisar Mihaela Tomiță, șef serviciu regional Timișoara.

Tabără antidrog
În combaterea consumului de droguri de pe malul Begăi se implică voluntarii centrului care provin din rândul studenților, elevilor, în special din rândul tinerilor care vor să-i ajute pe alții să lupte cu drogurile. Pentru aceștia. La Poeni Strâmbu va fi o școală de vară, începând din 18 august. “Acolo vom juca poker cu mesaj antidrog, pe lângă celelalte activități sportive și de informare. Fiecare carte are un mesaj diferit antidrog. Nu e ca și poker-ul clasic”, spune Mihaela Tomiță. În acel loc se va face totul pentru a ajuta voluntarii să îi convingă și pe alții că drogul nu e bun. 25 de copii din liceele timișorene vor fi prezenți acolo și vor dobândi abilități sporite pentru a-i ajuta pe alții să se lase sau să se ferească de tentația drogurilor.

Ziua Antidrog
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș organizează astăzi și pe parcursul mai multor zile manifestări dedicate Zilei Internaționale de Luptă împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri. În aceste zile au loc mai multe manifestări, printre care și Antidrog Party, în unul din cluburile din centrul Timișoarei, unde invitat special va fi Aurelian Temișan. Se vor distribui materiale informative, mese rotunde, vizionarea unor filme cu mesaj antidrog și multe altele. De asemenea, se vor acorda și diplome instituțiilor care au pus umărul la sprijinirea luptei antidrog în Timiș. (Adrian PANDURU)


Sursa : Ziua de Vest


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

100 de timiseni isi baga in vena : Stiri Timis
Curs valutar:Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.timison.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti