Știri locale pentru Timișoara
TIMIȘOARA ONLINE
Informații despre Timișoara și jud. Timis
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Linkuri utile:
Google, in pericol... Blekko, noul motor de cautare
Ma 09 nov 2010 08:51:42 +0200


Blekko
Un nou motor de cautare, lansat recent, amenitata suprematia Google. Cel putin asa sustin creatorii acestuia...

Un nou motor de cautare, lansat recent, amenitata suprematia Google. Cel putin asa sustin creatorii acestuia, care spun ca noul instrument va oferi posibilitatea filtrarii informatiilor si site-urilor irelevante, si totul sta in puterea utilizatorilor. Blekko va functiona dupa modelul Wikipedia, adica va oferi rezultate bazate pe contributiile internautilor, scrie Daily Mail.

Unul dintre fondatorii Blekko, Rich Skrenta, spune ca principalul obiectiv al noului motor de cautare este sa curete cautarile pe intenet si sa elimine spamurile.

Astfel, cautarea se va face utilizand slashtagurile plasate intre cuvintele cheie, pentru a gasi doar informatiile legate strict de acele cuvinte.

De exemplu, daca informatiile cautate se refera la incalzirea globala, utilizatorul va tasta incalzire globala/verde si vor fi cautate doar site-urile de mediu.

Pentru si mai multa precizie, daca se va tasta in motorul de cautare incalzire globala/data/tehnologie vor fi redate paginile web care contin informatii despre incalzirea globala si despre ultimele tehnologii din domeniu.

Cei 8.000 de internauti, care se ocupa de dezvoltarea Blekko, au realizat deja mii de combinatii de cuvinte de cautare, iar utilizatorii sunt incurajati sa faca acelasi lucru.

Ideea este ca, pe modelul retelei Wikipedia, ultilizatorii sa poata adauga filtre, inlaturand rezultatele irelevante si pastrandu-le doar pe cele importante.


Sursa: Bihoreanul.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.timison.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti