Știri locale pentru Timișoara
TIMIȘOARA ONLINE
Informații despre Timișoara și jud. Timis
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Linkuri utile:
Gradinile zoologice si parcurile dendrologice nu pot fi stramutate : Intern
Vi 13 iun 2008 11:22:56 +0300


Parcul Tineretului
Intern : La initiativa Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Guvernul a aprobat promovarea unor amendamente care prevad ...

La initiativa Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Guvernul a aprobat promovarea unor amendamente care prevad ca „schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi, gradini zoologice, gradini botanice, parcuri dendrologice si sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora.

Guvernul a aprobat promovarea unor amendamente la Ordonanta de urgenta nr.114/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr.195/2005 privind protectia mediului.“Speram ca prin promovarea acestor amendamente sa punem punct speculatiilor imobiliare dezvoltate in jurul terenurilor amenajate ca gradini zoologice a caror destinatie nu mai poate fi schimbata acum decat in cazul transformarii gradinilor zoologice in gradini botanice sau spatii verzi,” a declarat intr-un comunicat, Lucia Ana Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului.

Amendamentele propuse stipuleaza ca aceasta obligatie revine atat persoanelor fizice si juridice, cat si autoritatilor publice locale care, in caz contrar, sunt obligate sa aduca terenul la starea initiala, pe cheltuiala proprie. O alta modificare prevede ca schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca gradini zoologice si prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor constituie infractiune.

Ministerul, la initiativa secretarului de stat Lucia Varga, a organizat, in acest an, mai multe dezbateri publice legate de acest subiect, in diferite zone, prin intermediul carora membri ai legislativului au constatat direct opiniile organizatiiilor neguvernamentale referitoare la problematica spatiilor verzi. Insa, gradinile zoologice in care nu se vor realiza investitii pentru extindere si modernizare risca sa sa fie inchise, in viitor.


Sursa : Hotnews


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Gradinile zoologice si parcurile dendrologice nu pot fi stramutate
Curs valutar:Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.timison.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti