Știri locale pentru Timișoara
TIMIȘOARA ONLINE
Informații despre Timișoara și jud. Timis
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Linkuri utile:
Cinci sfaturi pentru a evita controalele fiscale
Lu 08 nov 2010 15:33:34 +0200


Cinci sfaturi pentru a evita controalele fiscale
Nicio firmă nu se bucură de vizitele inspectorilor fiscali. Mai ales că legislația românească este, de multe ori, interpretabilă, iar modificările fiscale ...

Nicio firmă nu se bucură de vizitele inspectorilor fiscali. Mai ales că legislația românească este, de multe ori, interpretabilă, iar modificările fiscale sunt foarte frecvente. Există însă câteva trucuri care vă vor ține departe de ochii inspectorilor fiscali.

Bunăoară, anul trecut, inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au verificat peste 83.000 de firme. Adică, aproape 7.000 de companii pe lună sau 230 de firme pe zi, potrivit raportului de activitate al Fiscului de anul trecut.

Există câteva reguli care, dacă sunt respectate cu strictețe, aveți mult mai multe șanse să nu intrați în vizorul funcționarilor Fiscului.

Dintre sutele de mii de declarații pe care le primește lunar ANAF, unele dintre ele cu siguranță atrag atenția. Sunt câteva trucuri care vă permit să reduceți la maximum probabilitatea unui control fiscal, este de părere Amaury de la Chevalerie, consultant fiscal, unul dintre asociații companiei belgiene Fiduciaire Montgomery, citat de publicația belgiană L’Echo.

1. Primul sfat care vă ține ferit de privirile angajaților ANAF este să nu cheltuiți mai mult decât suma veniturilor înregistrate în mod oficial. "Fiți foarte atenți, deoarece, în cazul unei verificări fiscale, trebuie să puteți justifica toate cheltuielile pe care le-ați făcut, extrasele de cont etc.". Dacă diferența dintre încasări și cheltuieli este prea mare, în mod cert vă expuneți riscului unui control fiscal care să verifice sursa cheltuielilor.

2. Un alt factor care atrage atenția autorităților sunt fluctuațiile mari ale cifrei de afaceri. "În general, variațiile mari ale afacerilor realizate într-un an, comparativ cu cele din anul anterior sunt întotdeauna un semnal de alarmă", spune expertul fiscal. "În consecință, o societate aflată în plin proces de extindere este supusă unei probabilități destul de ridicate să se confrunte cu un control fiscal", consideră specialistul citat.

3. Nu uitați de conturile bancare din străinătate. "Există tot mai multe cereri de informații despre conturile bancare din străinătate. Unii contribuabili uită că au deschis la un moment dat un cont pe care mai există o sumă foarte mică. Uneori acest lucru este suficient pentru a declanșa un control. Și atunci când încep verificările, riscați ca inspectorii să descopere și alte lucruri", explică Amaury de la Chevalerie.

4. Fiți atent la informațiile postate pe internet. În mod cert, informațiile afișate pe site-ul de internet al firmei fac uneori obiectul unui studiu amănunțit din partea autorităților fiscale, în special atunci când aveți ca obiect de activitate vânzările pe internet.

5. Nu uitați să menționați ce venituri suplimentare aveți. "Unii contribuabili uită să depună declarații privind unele venituri suplimentare pe care le realizează. Însă administrația fiscală de multe ori primește copiile fișelor fiscale, după care transmit un aviz de rectificare sau pot începe verificarea contribuabilului", spune consultantul fiscal.


Sursa: EVZ.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.timison.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti