Știri locale pentru Timișoara
TIMIȘOARA ONLINE
Informații despre Timișoara și jud. Timis
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Linkuri utile:
Attila Korodi: riscul unei poluari a fost eliminat - Stiri Intern
Jo 19 iul 2007 08:57:05 +0300


Attila Korodi: riscul unei poluari a fost eliminat - Stiri Intern
Stiri Intern - Ministrul mediului, Attila Korodi, a declarat că pentru România, pericolul unei eventuale poluări din cauza accidentului chimic din Ucraina ...

Ministrul mediului, Attila Korodi, a declarat că pentru România, pericolul unei eventuale poluări din cauza accidentului chimic din Ucraina a fost eliminat.
În următoarele 48 de ore, curenții de aer care ar putea conține elemente toxice rămân în zona granței cu Polonia și Slovacia.

Ministrul mediului spune că nici una dintre analizele făcute nu arată că acești curenți cu particule toxice ar putea să se răspândească pe o suprafața mare.

În Ucraina alerta a fost dată pe 90 de kilometri pătrați.

Un avantaj pentru România îl reprezintă ceea ce ministrul Korodi numește bariera naturală.

E vorba de Munții Carpații care dau, spune ministrul, siguranța că norul de fum toxic se risipește și nu va mai ajunge niciodată în România.

Attila Korodi atrage încă o dată atenția asupra faptului că Ucraina nu a anunțat la timp nici accidentul, nici riscurile și nici caracteristicile substanței toxice.

Ministrul spune că săptămâna viitoare, cel mai probabil, România, împreună cu Polonia și Ungaria urmează să trimită o scrisoare comună către Uniunea Europeană, atât pentru informare, cât și pentru eventuale măsuri de atenționare.

"Nu e normală atitudinea aceasta sfidătoare, chiar dacă Ucraina nu vedea efecte transfrontaliere ale accidentului", susține ministrul mediului.


BBC - Attila Korodi: riscul unei poluari a fost eliminat - Stiri Intern
Curs valutar:Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.timison.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti